Stoppen met roken

stoprookStoppen met roken!

Roken is een verslaving met twee gezichten.
Ten eerste de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid.  Het doel van acupunctuur is vooral het aanpakken van uw ontwenningsverschijnselen.

Uw ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden.
Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etcetera.

Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn vaak erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Stoppen met roken moet u natuurlijk zelf doen! Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk.  De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt.

Ik zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en u tips geven hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine.

Een behandeling met acupunctuur kan uw longenergie en zelfs uw wilskracht versterken.
Uw vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit.
Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!

Gemiddeld zijn drie tot vier behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om met roken te stoppen. Bij de behandeling plaats ik één of meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in uw huid (de zogeheten acupunctuurpunten),bijvoorbeeld in het oor.

Acupunctuur op deze punten heeft op U een aantal effecten: Uw eigen wilskracht wordt sterker, U gaat de tabakssmaak vies vinden en uw ontwenningsverschijnselen worden minder. Vaak schrijf ik ter ondersteuning nog een kruidenformule of een ander natuurlijk geneesmiddel voor.

Maak een afspraak:
contact