Consult

Consult
Tijdens uw eerste consult krijgt u een uitgebreid onderzoek, wat 1 tot 2 uur kan duren. U krijgt een groot aantal vragen over allerlei aspecten van uw gezondheid.

meridiansklein

In deze eerste stap wordt alle informatie (klachten, signalen, symptomen) verzamelt m.b.t. tot uw klacht(en). Dit kunnen vragen zijn over uw eetlust, de stoelgang, uw slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus enzovoort.

Dan zal ik uw pols voelen. Door nauwkeurig de spanning, breedte, diepte en snelheid van de pols te meten kom ik meer te weten over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de organen.

Even belangrijk is het bekijken van uw tong. De vorm en kleur en de mate van beslag of vochtigheid geven informatie over uw energiesituatie. Graag vraag ik u 24 uur tevoren niet uw tong te schrapen.

Verder observeer ik uw uiterlijke kenmerken zoals gelaatskleur, glans van het haar, hoe uw vingernagels eruit zien, enzovoort.
Pas daarna ontvangt u de behandeling.

Vervolg consult
Vervolg cunsulten beginnen met een kort vraaggesprek, uw pols voelen en uw tong bekijken. Uw behandeling zal aangepast worden aan uw toestand of gesteldheid van dat moment. Hoe vaak u behandeld zal worden is afhankelijk van de aard van uw klacht. U ontvangt dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht.